S Strøm, Paal Bjørnestad, Lasse Heimdal
28.03.2014

Ber Finansdepartementet ta ut velferdsgevinsten

Den beregnede velferdsgevinsten ved fysisk aktivitet er mer verdifull enn oljefondet. Det var FRIFOs melding til statssekretær Paal Bjørnestad i Finansdepartementet da de møttes for å diskutere Helsedirektoratets rapport om fysisk aktivitet.

Snøskuter i Finnmark
20.03.2014

Alt du trenger å vite om regjeringens snøskuterforsøk

Regjeringen ønsker å iverksette og utvide en forsøksordning som gir 108 kommuner adgang til å etablere snøskuterløyper for«fornøyelseskjøring» (med hjemmel i forskrift om kommunal forsøk med snøskuterkjøring).

 

FRIFO har samlet de mest sentrale dokumentene i saken.

Siste oppdatering 21.03. 14 (Brev sendt fra KLD 13. mars, brev fra Sivilombudsmannen 19. mars, spørsmål fra Senterpartiet til Sundtoft 14. mars.)

800px-Snowmobile_Jumping
17.03.2014

Et farvel til friluftslivet slik vi kjenner det?

Kronikken er publisert på NRK Ytring.

Den storstilte prøveordningen for fri snøscooterkjøring er lite annet enn en uhjemlet, irreversibel snikinnføring av en lovendring utenom Stortinget. Det er ulovlig og udemokratisk.

 

Liberalisering av motorferdselloven var en av de første sakene Solberg-regjeringen lanserte fra Sundvollen. Forslaget har provosert, og mange opplever dette som en ringakt mot det tradisjonelle friluftslivet og mot Stortinget.

Naturens Goder
06.03.2014

Nye anbefalinger fysisk aktivitet og stillesitting

Helsedirektoratet har lansert nye anbefalinger for fysisk aktivitet, anbefalingene er utviklet i et nordisk samarbeid.

 

Vi ønsker de nye anbefalingene velkommen, og mener at det nå må legges til rette for fysisk aktivitet og friluftsliv gjennom skolehverdagen, sier Siri Meland, friluftspolitisk rådgiver i FRIFO. Aktivitet og lek utendørs er lett å tilpasse barnas utviklingsnivå og kan enkelt varieres og gjøres lystbetont, fortsetter Meland.

Friluftslivets_år_logo_v2
05.03.2014

Informasjonsmøte for landsdekkende organisasjoner 19.mars:

Nasjonale organisasjoner er invitert til et felles informasjonsmøte om Friluftslivets år 2015 19.mars 2013 kl 12-14.30 hos Sparebankstiftelsen, Forstanderskapssalen, Øvre Slottsgate 3 i Oslo.  På dette møtet vil organisasjonene få mer informasjon om hva slags tiltak de kan søke støtte til, og hvordan de kan søke.

Invitasjonsbrev finner du HER. Informasjon om tilskuddsordningen finner du HER. Kriteriene for tilskudd finner du HER.

DSCN0351 Erna S tekstleser på GT
27.02.2014

Statsbudsjettet 2015

Flere ut på tur = penger i kassa for regjeringen.

 

Regjeringen samles til sin første budsjettkonferanse om 14 dager. Vil friluftslivet bli en budsjettvinner i 2015?

 

Erna Solberg - foto Erik Norrud
31.01.2014

Regjeringen i en ring av forsvar

Først nektet Klima og miljøminister Tine Sundtoft FRIFO og DNT innsyn i dokumentene vedrørende regjeringens forsøk med rekreasjonsløyper for snøskuter.

 

Nå er det Erna som er ute i hardt vær!  

Marianne Reusch m lovbok
30.01.2014

Høyesterett: Fri ferdsel i alpinbakker - Men dyrere heiskort for skiskole

Juristen Marianne Reusch oppfordrer Organisasjonene til å følge oppmerksomt med, og jobbe for at friluftslivets interesser sikres allerede på planleggingsstadiet når det tilrettelegges for bestemte aktiviteter i naturområdet.

Dag Kaas - portrett
23.01.2014

Krever omfattende omlegging av folkehelsepolitikken

Helsedirektoratet har oversendt et dokument til Helse- og omsorgsdepartementet som viser at Norge har en velferdsgevinst på opptil 239 milliarder kroner pr år ved økt fysisk aktivitet. Store deler av befolkningen kan få økt levealder med god livskvalitet.

Lars Verket - Levende stillhet
23.01.2014

Levende stillhet

"Stillhetens ambassadører lager ikke bråk. Kampen for frihet er redusert til å gi gass på havet og over snødekte vidder. Kravene dundrer mot den tause majoriteten som setter pris på stillheten"

 

Les Lars Verkets betraktninger om natur og stillhet HER (rull nedover etter åpning)